International Testamentedag

Send en hilsen til de kommende generationer

Fredag den 13. september kan du i Roskilde, Odense og Aarhus gemme en hilsen, et livsmotto eller en lille sjov ejendel, som først vil blive pakket ud igen om 100 år, mens du nyder en dejlig kop gratis kaffe. Det sker i forbindelse med International Testamentedag, hvor Det Gode Testamente sætter fokus på muligheden for at tage stilling til, hvad du ønsker at efterlade, når du ikke er her længere.

Herunder kan du finde en oversigt over de emner, som denne side berører. Hvis du har spørgsmål, så er du meget velkommen til at ringe til os70 10 13 30.

  1. Hvad vil du give videre?
  2. Hvorfor er der ikke flere danskere, der får udarbejdet et testamente?
  3. Hvem opbevarer tidskapslerne? 

Du kan møde os her fra kl. 15-17:

Roskilde: Stændertorvet

Aarhus: Skt. Knuds Torv

Odense: Vestergade ved Ove Sprogøes Plads

 

Hvad vil du give videre?

Hvad efterlader du, når du ikke er her mere? Det har de færreste danskere taget stilling til. Det vil Kræftens Bekæmpelse, Dyrenes Beskyttelse, Folkekirkens Nødhjælp og de øvrige 32 velgørende organisationer, som står bag Det Gode Testamente, nu hjælpe danskerne med at lave om på. Den 13. september er det International Testamentedag. Her får du i Roskilde, Odense og Aarhus mulighed for at sende en tanke til de kommende generationer ved at gemme en personlig hilsen eller godt råd i en tidskapsel. Den vil først blive pakket ud igen om 100 år. På dagen vil Det Gode Testamente desuden stå klar til at fortælle meget mere om, hvordan man opretter et testamente. Derudover vil de forklare, hvilke muligheder der er for at sætte et aftryk på verden med velgørende donationer, når man ikke længere er her. Der vil ligeledes stå en advokat til rådighed for spørgsmål og rådgivning til, hvordan du kan oprette et testamente. Alle besøgende vil blive budt på dejlig varm kaffe.  

 

Hvorfor er der ikke flere danskere, der får udarbejdet et testamente?

 ”Der er desværre for få danskere, som tager stilling til, hvilket aftryk de gerne vil sætte på verden, når de ikke længere er her. Og det kan vi godt forstå. Testamenter er for de fleste noget, der er tungt og svært at forholde sig til. Et testamente skal dog ses som en mulighed for at bestemme, hvilken betydning ens efterliv skal have. Det håber vi at flere og flere vil få øjnene op for. Vi vil i hvert fald rigtig gerne være med til at sætte gang i de tanker hos folk. Det gør vi med et hyggeligt arrangement i forbindelse med International Testamentedag den 13. september,” fortæller Dorte Hee, projektleder hos Det Gode Testamente.  

 

Hvem opbevarer tidskapslerne? 

De værdifulde tidskapsler, som på dagen vil blive lavet, så de om 100 år kan være til glæde for byens kommende generationer, bliver opbevaret i de tre byer.

Roskilde: Roskilde Lokalhistoriske Arkiv

AarhusAarhus Stadsarkiv

 Odense: Odense Bys Museer