At donere sin arv til velgørenhed

Det gode testamente

PRESSEMEDDELSE d. 3. januar, 2019. Det Gode Testamente. 

Tendens: Hver sjette vil donerer arv til velgørenhed

En undersøgelse fra Analyse Danmark viser, at 17 procent af danskerne er parate til at testamentere til velgørenhed. Med en ny kampagne vil Det Gode Testamente nu hjælpe udviklingen på vej.

Lige omkring en sjettedel af alle danskere er parate til at testamentere en del af deres arv til velgørende formål. Det kan fx være formål såsom naturbevarelse, dyrevelfærd, sygdomsbekæmpelse og hjælp til udsatte børn og voksne. Det viser en landsdækkende undersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget.

Herunder kan du finde en oversigt over de emner, som denne side berører. Hvis du har spørgsmål, så er du meget velkommen til at ringe til os70 10 13 30.

  1. Hvem donerer sin arv til velgørende formål?
  2. Tendens viser, at flere og flere donerer sin arv til velgørende formål

Hvem donerer sin arv til velgørende formål?

En af de danskere, der allerede har skrevet testamente og har valgt at tilgodese velgørende organisationer gennem arv, er 38-årige Chalotte Hildebrandt. Hun er IT-projektleder og mor til tre, og for hende har det været vigtigt at sikre børnene og øremærke en del af sin arv til særlige indsatser via testamentet.

”Jeg ved af erfaring, at man aldrig kan vide, hvornår livet tager en uventet og måske endelig drejning. Så for mig har det givet en ro at skrive testamente. Nu ved jeg, at mine børn er sikret bedst muligt, og samtidig har jeg sørget for, at mine økonomiske midler havner der, hvor jeg synes, de gavner bedst,” siger hun.

Resultaterne fra Analyse Danmark bliver taget godt imod hos de 33 velgørende organisationer i Det Gode Testamente, der sammen arbejder for at oplyse om muligheden for at tilgodese velgørende formål gennem arv.

”Traditionelt har testamentet været en beskeden kanal for donationer til velgørende organisationer, men nu mærker vi en stigende interesse for at gøre en forskel via testamentet, og det er en meget glædelig udvikling. Men det er vigtigt at sige, at der fortsat er stort behov for midler i det velgørende arbejde, og at hver en krone virkelig tæller,” siger Dorte Hee, der er projektleder i Det Gode Testamente.

Tendens viser, at flere og flere donerer sin arv til velgørende formål

Tendensen mod stigende testamentariske donationer bakkes op af tal fra brancheorganisationen for velgørende organisationer i Danmark, ISOBRO. Her viser indtægtsundersøgelsen fra 2017, at støtten fra arv er vokset med 15 procent siden 2013.

For at sætte skub i udviklingen går Det Gode Testamente nu i luften med en informationskampagne.

”Testamentet er fortsat et tabubelagt emne, og for mange er arv et rigtig svært område at tage stilling til. Vi mener, man skylder sig selv og sine omgivelser at være sat godt ind i sine muligheder, og derfor søsætter vi en kampagne, der blandt andet giver mulighed for gratis råd og vejledning fra en advokat,” siger Dorte Hee.

Lad os rådgive dig om, hvordan du donerer din arv til velgørende formål

Vi har mange års erfaring med at hjælpe vores klienter med testamenter. Vi oplever ofte, at vores klienter vil testamentere velgørende formål. Du kan derfor trygt lade os hjælpe dig med dit testamente. Som en del af Advokatgruppen har vi været eksperter i oprettelse af testamenter siden 1987.