Online testamente

Herunder kan du finde en oversigt over de emner, som denne side berører. Hvis du har spørgsmål, så er du meget velkommen til at ringe til os på 70 10 13 30.

  1. Er det en god idé?
  2. Hvorfor skal jeg have et testamente?

 

Er det en god idé?

At skrive testamente er en personlig sag. Det er dét, som du ønsker, som skal skrives i dit testamente. Det er din vilje, der er vigtigst, og testamentet skal udfærdiges derefter. Det er derfor ikke en god idé at skrive et online testamente. En skabelon til et testamente vil ikke kunne udfylde dine individuelle behov og ønsker, hvorfor vi anbefaler dig at tale med en advokat.

Der opstår flere og flere internetløsninger på skabeloner til testamenter. Den tryghed, som du får ved et møde med en advokat, kan et online testamente ikke give dig. Det er vigtigt at få snakket i dybden med en erfaren advokat, som kan sætte sig ind i din situation og finde den bedste løsning for dig. Den bedste løsning findes ikke i en online skabelon til testamente. Det kan nemlig ikke optimalt at få udarbejdet et testamente ud fra en standard skabelon, idet der altid vil være nogle specielle forhold, der skal tages stilling til.

 

Hvorfor skal jeg have et testamente?

Det kan være rigtig svært at forholde sig til døden, og hvad der skal ske, når vi går herfra. Døden kan indtræffe pludseligt, og det kan derfor være vigtigt, at du sørger for at få nedfældet dine ønsker. Med et testamente kan du få din vilje sikret, men også give dine efterladte en afklaring. På den måde hjælper du dine efterladte, når du vælger at skrive testamente.

Hvis du ikke skriver testamente, er det arvelovens regler, som bestemmer, hvem der skal arve efter dig. I dag er der mange forskellige familiestrukturer, og du bør derfor være opmærksom på, om din arv bliver fordelt, som du ønsker det. Eksempelvis arver ugifte samlevere ikke efter hinanden, uanset om de har fællesbørn, eller samlivet har stået på i mange år. Hvis du ønsker, at din samlever skal arve efter dig, skal du derfor sørge for at skrive testamente.

Du kan ved at skrive testamente sørge for, at din ægtefælle får mere ud af arven. Ligeledes kan du vælge at lade din ægtefælle sidde i uskiftet bo, hvis du har særbørn. Særbørn er børn, som du og din ægtefælle ikke har sammen. Særbørn har krav på tvangsarv. Særbørnene skal give skriftligt samtykke, hvis de vil lade din ægtefælle sidde i uskiftet bo. De er dog ikke forpligtet hertil. Du kan sikre, at din ægtefælle kan blive siddende i jeres fælles bo og alene udbetale tvangsarven til dine særbørn. På denne måde har det ikke store økonomiske konsekvenser for din efterladte ægtefælle.

Du kan også stille dine børn bedre ved testamente. Du kan gøre arven til dine børn til deres særeje. Det betyder, at arven til dine børn ikke bliver fordelt mellem dem og deres ægtefæller, hvis de bliver skilt. Hvis du således ønsker, at din arv kun skal tilkomme dit barn og ikke dit svigerbarn, så bør du skrive testamente.

Du kan både sikre din vilje og hjælpe dine efterladte ved at skrive testamente.

Skal vi hjælpe dig med dit testamente?

Vi ved godt, at familier er forskellige, og arv giver anledning til nogle svære spørgsmål. Vores advokater er del af Advokatgruppen og er specialiseret i arveret. Vi giver dig en solid og tryg rådgivning, så du er garanteret, at dit bo bliver fordelt, som du ønsker det. Du er velkommen til at ringe ind til os for en uforpligtende samtale.

 

Ofte stillede spørgsmål

Ja, men det er utrolig komplekst. Vi anbefaler derfor altid, at du søger juridisk rådgivning, hvis du ønsker at få lavet testamente. Ring til os på 70 10 13 30 eller se vores faste priser her.
Hos testamente.dk tilbyder vi en række faste lave priser på udfærdigelse af testamente. Har du spørgsmål, er du velkommen til at tage kontakt til os på 70 10 13 30.
Et online-testamente skal vedkendes for notaren eller underskrives med to vidner for at blive gyldigt. Det er dog ikke ensbetydende med, at indholdet er juridisk korrekt. Vi anbefaler derfor, at du tager kontakt til en af vores advokater, der kan bistå dig med konkret juridisk rådgivning.