Dødsfald

Når der sker dødsfald i en familie, og en person dør, skal boet efter afdøde som udgangspunkt skiftes. Det kan være svært at overskue hvad der er den bedste løsning for familie, hvis der ikke er taget stilling til det på forhånd. Der er mange muligheder for, hvad der skal foregå efter et dødsfald. Men dette afhænger selvfølgelig af om der er oprettet et testamente, og i så fald, hvad der står i testamentet.

Hvis der ikke er taget stilling til hvad der skal foregå, kan det være en større omgang at finde en løsning. Det kommer især an på hvordan stemningen er internt i familien. Der skal som udgangspunkt skiftes ved dødsfald, men man kan dog sidde i uskiftet bo. Der er forskellige muligheder for, hvilken behandling et dødsbo undergives.

Hvilken skifteform skal jeg vælge ved dødsfald?

De enkelte skifteformer har forskellige fordele og ulemper. Valget af en skifteform og de afledte konsekvenser heraf kan således have afgørende betydning. Derfor anbefaler vi, at man som arving efter afdøde altid søger kvalificeret, individuel rådgivning, inden man vælger skifteformen.

Se her hvilke bedemænd vi samarbejder med. 

Lad os rådgive dig

Som en del af Advokatgruppen, har vi hos testamente.dk mange års erfaring med behandling af både private skifter og bobestyrerboer ved autoriseret bobestyrer samt rådgivning i forbindelse hermed. Du kan derfor trygt lade en af vores dødsboadvokater stå for behandlingen af dødsboet. Vi vil give dig den rådgivning, der er brug for.