Hvad er et testamente?

Her kan du læse om hvad et testamente er. Hvis du har spørgsmål er du meget velkommen til at kontakte os.

Hvad er et testamente?

Et testamente er et juridisk dokument, hvori testamentets ophavsmand, kaldet testator, fortæller sine ønsker til fordelingen af formue og værdier ved dødsfald.

Et testamente kan helt konkret fordele sommerhuse, veteranbiler og måske værdifulde genstande efter din død, som vi kender det fra gamle film. Men vigtigere endnu kan det sikre, at dine nærmeste kan fortsætte livet i vante rammer, når du ikke længere er her.

Hvorfor skal jeg have et testamente?

Mange efterladte oplever nemlig situationer, hvor de må flytte fra hus og hjem, når livsledsageren går bort, da arven uden et testamente skal fordeles efter arveloven. Situationer, hvor fremmedgjorte familiemedlemmer arver over de nære på grund af arveklasser, kan også være med til at tilsætte sorgen med frustrationer og vrede. Disse situationer kan du undgå med et testamente.

Arvereglerne er komplicerede, spørgsmålene svære og konsekvenserne store, når du laver dit testamente. Vi vil derfor altid anbefale, at man får juridisk bistand til oprettelse af testamente.

Har du brug for hjælp?

Vi er en del af Advokatgruppen, som har oprettet testamenter og fremtidsfuldmagter mv. siden 1987. Vores specialiserede advokater vil meget gerne hjælpe dig med at sikre din familie i fremtiden. Dermed behøver du ikke bekymre dig om, hvad der sker med din arv, hvis der skulle ske dig noget. Vi står altid til rådighed, så hold dig ikke tilbage med at række ud.